Shaklee Omega Guard - minyak ikan untuk jantung.

Assalammualaikum.

Bila kita nampak lemak, dalam kepala kita konfemla fikir gemok la aku nanti, tinggilah kolestrol pasni..dan macam-macam lagi. Tapi sesaat je kan..sebab lemak tu sedap, ngap je la oi..rugi ni kalau tolak! Hahaha..(based on true story).

Lepas tu, selepas 10-20 tahun duk kumpul je lemak-lemak tu, maka penyakit tinggi kolestrol pun datang la dalam badan kita. Tapi,  betul ke semua lemak dalam dunia ni tak baik? Tahukah anda ade sejenis lemak yang BAIK dalam dunia ni tau. Bukan sahaja baik, boleh tolong buang lemak JAHAT lagi. Nama lemak tu ialah OMEGA-3 FATTY ACID.

 

APAKAH ITU OMEGA-3 FATTY ACID?

Omega-3 Fatty Acid ini adalah minyak yang kebanyakkannya terdapat dalam ikan. Ada juga dalam beberapa jenis tumbuhan seperti kacang walnut dan flaxseed. Kandungannya adalah DHA dan EPA yang terbukti boleh menyingkirkan kadar lemak Triglycerides (sejenis lemak jahat yang meningkatkan kadar kolestrol dalam darah) keluar dari badan. Kajian dari America Heart Assosiation mengesahkan, pesakit  jantung yang telah boost pengambilan Omega-3, telah menampakkan perubahan positif terhadap kesihatan jantung mereka.

Di samping itu DHA juga dipercayai mampu membantu dalam perkembangan dan kesihatan otak manusia. Badan manusia tidak menghasilkan vitamin Omega-3 ini dengan sendiri jadi pengambilan ikan dalam diet harian amatlah digalakkan. 

Walaupun begitu, satu masalah yang boleh timbul apabila kita mengambil ikan setiap kali makan adalah kandungan merkuri terdapat dalam ikan tersebut. Ini kerana laut pada masa kini tercemar oleh minyak dari kebanyakkan industri seperti industri perkapalan laut dan industri penerbangan.
Jadi apakah alternatif lain yang terbaik untuk
membekalkan Omega-3? Tentulah Supplement dan Supplement Terbaik adalah dari Shaklee- Omega Guard.


APAKAH MANFAAT LAIN OMEGA-3

Ini soalan best. Sebab kebaikkan omega-3 ni bukan sahaja dalam menurunkan paras kolestrol darah je. Tetapi juga membantu dalam penyakit-penyakit berikut;

1) Penyakit Jantung
  • memberhentikan radang di dalam salur darah
  • menurunkan lemak triglycerides
2) Penyakit Darah Tinggi.
  • mengurangkan kadar denyutan jantung dan mengelakkan kadar denyutan jantung yang abnormal
3) Penyakit Stroke.
  • menghalang salur darah tersumbat.
4) Arthritis (Penyakit Radang Sendi)
  • mengurangkan kesakitan dan rasa bisa pada sendi.
5) Gout
  • mengurangkan inflamasi pada sendi dan mengurangkan bengkak.
6) Kemurungan
  • memberi tenaga untuk kekal aktif 
7) Penyakit ADHD
  • sejenis penyakit kurang daya tumpuan dan fokus.
  • DHA membantu perkembangan dan kesihatan otak.
8) Penyakit Alzheimer (Nyanyuk)
  • Kajian mendapati orang tua yang mengamalkan diet tinggi Omega-3 kurang berpotensi terkena penyakit nyanyuk.
9) Obesiti
  • Omega guard apabila di makan akan bertindak balas dengan hormon Peptin (sejenis hormon yang berkaitan dengan rasa lapar), jadi makanan yang diambil dapat dikurangkan.
10) Allergies/ Resdung / Asma / Lelah
  • dengan mengambil Omega-3 setiap hari terbukti dapat membaiki masalah kesihatan dan mendapat badan yang lebih immune terhadap penyakit ini.
 

SIAPAKAH YANG PERLU MENGAMBIL OMEGA-3 ?

Kalau diikutkan pengalaman dan pemahaman saya ni, adalah wajib SETIAP rumah mempunyai at least SEBOTOL Omega Guard Shaklee. Sebab bukan sahaja ibu dan ayah selamat menggunakannya, tapi seisi rumah juga boleh, sampai lah anak-anak. Untuk menaikkan taraf kesihatan badan dan otak. Tapi untuk lebih spesifik, golongannya adalah seperti di bawah;
  • Ibu mengandung ( untuk otak bayi, kawal berat badan, kesihatan ibu dan bayi)
  • Ibu menyusu ( perkembangan otak bayi, tingkatkan immunisasi, kurangkan berat badan)
  • Kanak-kanak (badan dan otak yang sihat, tingkatkan immunisasi dari penyakit batuk, selesema dan asma)
  • Orang yang ingin menurunkan berat badan (Omega-3 membakar lemak dan kurangkan rasa nak makan)
  • Orang yang mempunyai masalah resdung,batuk berkahak dan selesama yang berterusan.
  • Orang yang mempunyai masalah kolestrol, darah tinggi, dan jantung dan stroke.
TAPI, PILIHAN OMEGA-3 DI PASARAN ADA BANYAK, KENAPA SAYA PERLU PILIH SHAKLEE OMEGA GUARD?

Omega Guard Shaklee membekalkan spektrum luas asid lemak Omega-3 TULEN berpekatan tinggi yang terdiri dari 7 komponen utama, termasuk EPA untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang normal.

Ia dihasilkan dari proses proprietari penyulingan molekul berganda yang meningkatkan KEPEKATAN dan pada masa yang sama MENYINGKIRKAN bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang sering mencemari pelbagai spesis ikan.

Shaklee Omega Guard juga telah menjalani beberapa UJIAN KLINIKAL untuk menguji tahap kerberkesanan dan keselamatannya. Antara manuskrip yang telah dikeluarkan;
  1. Jensen, C.D., et al., Plasma Lipids on three levels of fish oil intake in healthy human subjects. Nutr Rep Int, 1988.38 (1): p. 165-172.
  2. Broughton, K.S. et al.,Reduced asthma symptoms with n-3 fatty acid ingestion are related to 5-series leukotriene production. Am J Clin Nutr, 1997.65(4):p.1011-1017.
2007 Landmark Study oleh penyelidik dari UC Berkeley School of Public Health juga memutuskan mereka yang mengamalkan Shaklee supplement mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik berbanding mereka yang tidak langsung mengamalkan apa-apa supplements atau supplements dari jenama lain. Ini membuktikan produk Shaklee semuanya BERKESAN. 

 

Selain itu, Islamic Service of America telah mengikhtiraf SEMUA VITAMIN Shaklee dengan SIJIL HALAL supaya semua orang islam dapat merasai kebaikkan Shaklee.

SAYA MAHU MAKAN SHAKLEE OMEGA GUARD TAPI BAGAIMANA DENGAN UBAT YANG DOKTOR BAGI? PERLUKAH SAYA BERHENTI MENGAMBILNYA??

Sekiranya doktor telah pun prescribe anda dengan ubat-ubatan hospital atas penyakit anda, adalah WAJIB anda meneruskan ubat/drug tersebut untuk mengelakkan penyakit bertambah serius. Shaklee bukan UBAT, ia adalah MAKANAN TAMBAHAN yang membantu meningkatkan taraf kesihatan badan anda. Pengambilan secara DISIPLIN akan menampakkan kesan positif dan masa ke semasa dan secara beransur-ansur, dos ubat yang akan diberikan oleh doktor akan berkurangan sehingga pada satu tahap, pengambilan ubat dapat dihentikan sepenuhnya.InsyaAllah.

TESTIMONI PENGGUNA.
 
 
 

 


Ingin mencuba produk Shaklee?
Ada masalah kesihatan yang ingin dirawat dengan bantuan alam semulajadi?
Nak kurus, cantik dan sihat dengan selamat?
Ingin hadiahkan supplement Shaklee kepada yang tersayang?

Hubungi saya untuk konsultasi PERCUMA (^_^)

Raihana Abdul Aziz
Independant Shaklee Distributor
raihanazafril@gmail.com


18 comments:

  1. This seems like a promising product. I'm always on a look out for a good Omega oil! Shall try this.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes..shaklee is the pioneer in supplementation. you shoud try one 😊

      Delete
  2. Boleh ke ibu mengandung consume ni? How much is the price ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh Khalidah..its good both for mommy and baby..boleh elakkan darah tinggi sewaktu pregnant..1 bottle cost Rm144 with 90 capsules 😊

      WA me 0132907540

      Delete
  3. bagus omega guard ni.. elok untuk perkembangan otak baby yg dalam kandungan ..betul tak? rasa macam ada baca yang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..ibu dan bayi 2-2 baik. perkembangan otak lebih sempurna 😊insyaAllah

      Delete
  4. Qiss selalu beli untuk mak ayah. Dorang pun cakap elok untuk dorang. Selalu beli time sale. Dapat beli banyak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat bagus utk orang tua. di samping jaga kesihatan jantung, DHA dalam minyak ikan juga elok menghalang kerosakan otak. jadi kurang risiko dapat penyakit nyanyuk..

      bulan ni shaklee ada sale tau 😊

      Delete
  5. Actually forgot to eat my own Omega 3 today until I read your post. Quickly reached out and took one. LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..πŸ˜‚πŸ˜‚

      glad my post remind you

      Delete
  6. Yup.. read somewhere my husband needs Omega 3... definitely have to look into this

    ReplyDelete
  7. Fish oil is really good for our health especially heart! Btw Im taking it!

    ReplyDelete
  8. I never try omega fish oil before! Looks beneficial and good for our health.

    ReplyDelete
    Replies
    1. u should try it. and pls use shaklee products :)

      Delete
  9. Pernah juga cuba supplement ni dulu. Suka sebab dia tak ada bau kuat sangat macam setengah fish oil yg lain.

    ReplyDelete
  10. Tu lah, biasa bau hanyir. Bagus kalau tak berbau macam biasa tu

    ReplyDelete