Cara tambah pendapatan untuk melancong.

Assalammualaikum wbt.

Wah Ana.. nak melancong saje awak...hihihi..itu tajuk je. Takkan la nak tambah pendapatan untuk melancong sahaja. Macam- macam lagi. Nak topup duit anak belanja anak, nak beli-beli perabot rumah, nak beli karpet baru. Semua ni impian seorang wanita. Bukan nak kata suami tak mampu, tapi suami ni banyak lagi tanggungjawab dia kan. Bende-bende remeh ni memang kesukaan wanita la..

 

Macam Ana sendiri, dulu bekerja sebagai Aircraft Engineer. Gaji masa tu 5K...memang alhamdulillah, syukur sangat. Nak beli baju anak-anak yang lawa sikit mampu. Nak belanja mak makan sedap-sedap sikit, belikan handbag ke ape pun semua mampu. Tapi sejak diberhentikan tu. Sebab krisis ekonomi, memang tersekat semuanya. Stress. Memang Ana stress.

So Ana pun apa lagi, takkan nak tunggu duit jatuh ke riba pulak. Kite nak kite la usaha kan. Ana cuba la bisnes macam-macam. Ana jual produk kecantikkan, Jual produk untuk berpantang, jual tudung, baju, dan even pergi belajar menjahit.

Tapi agaknya semua tu kita tak minat. Jadi cepatlah kita berputus asa. Bila tak jadi, terus rasa benda ni tak sesuai dengan kita. Dan mungkin juga ilmu tak ada. 

Ramai kawan-kawan senasib dengan Ana dah mula kan hidup baru. Ada yang jual nasi lemak pagi-pagi. Jual pulut dan rendang. Ada yang jual cheese cake. Semua pun dah mula menapakkan diri dalam business. Sebab nak tambah pendapatan.

Alhamdulillah, saya happy sangat tengok dieorang. Bagi Ana, dieorang la pembakar semangat Ana, supaya terus cuba dan mencuba supaya Ana jumpa bisnes apa yang paling serasi dengan Ana.

Dan syukur, syukur kepada Allah. Allah temukan Ana dengan Bisnes Shaklee. Masa sebelum jumpa Shaklee ni, hari-hari Ana doa pada Allah, ya Allah, bahagiakanlah aku di dunia dan di akhirat. Dan jadikanlah aku orang berjaya di dunia dan di akhirat. Dan kenapa Ana cakap Allah macam balas doa Ana tu dengan Shaklee? 

 

Sebab Shaklee adalah business dunia untuk menuju Jannah. Mula-mula Ana tak faham. Poyo je orang Shaklee ni, ko ingat Shaklee je ke boleh buat masuk syurga. Gilo. Hahaha.

Tapi serius, setakat ini, inilah business paling memberi Ana semangat, bukan je untuk kaya di dunia, tapi juga diakhirat. Nak tahu ape kriteria business Shaklee ni? 

Baca post seterusnya okay. Panjang sangat nanti tak best kene pendek-pendek kan. 😉

Klik di SINI.

Nak tambah pendapatan dengan Shaklee?
WA Ana 0132907540

 




No comments:

Post a Comment