Bisnes Yang Paling Menguntungkan Untuk Melunaskan Hutang PTPTN

Nak cerita ni...Pasal husband Ana..

Pertengahan tahun aritu husband Ana nak beli rumah. Jadi macam biasa la..kena la ikut prosedur nak submit pinjaman perumahan semua kan..Bagi la slip gaji etc etc untuk buat loan tu.

Lepas seminggu tu, tiba-tiba bank call. Encik, nama encik blasklist la dekat PTPTN. Ada bayaran tertunggak. Sekarang nak buat loan rumah pun kena cross refer PTPTN jugak..

Husband Ana pelik la, dia dah byr tiap-tiap bulan. Bila datang office PTPTN baru la tahu, rupanya tu tunggakan masa husband Ana sambung belajar dulu. Bila sambung belajar kan takde gaji nak byr. Lepas habis dapat kerja baru la bayar dengan amoun yang sama sebelum ni. Tapi banyak rupanya dah tertunggak.

So bagi nak proceed jugak application loan tu, kena la lump sump (betoi ka aku eja ni) sekali semua tunggakan tu. Masa tu kena dalam 6K jugak..kuikuikuikui..

Mujurlah ada simpanan. Kalau tak mana la nak cari 6K..takkan nk buat loan lg?? Nak swap credit card? Haa menghadap la nnti interest tinggi gila.

Ni Ana nak bagi tips pada graduan, bagaimana dengan buat bisnes Shaklee ni boleh bantu korang kalau nak selesaikan hutang PTPTN atau segala hutang yang korang ada?

1) Modal kecil

- Nak jadi distributor Shaklee bayaran ahli tak sampai seratus pun. Kalau nak tambah pendapatan dengan berniaga, ingat Dr Azizan Osman cakap, modal MINIMUM. 

2) Untung runcit 

- Dengan jual barang Shaklee anda bakal mendapat untung runcit. Paling minimum 10ringgit Maksimum 100rggt untuk satu produk.
So kat sini pandai pandaila nak buat apa dengan untung runcit tu. Simpan atau rolling, terpulang pada korang.

3) Bonus pertengahan bulan

- Setiap kali korang beli vitamin Shaklee, setiap vitamin tu ada nilai point dia. Point dalam Shaklee dipanggil UV. Apabila nilai UV tu melepasi 150, automatik bulan depannya anda akan dapat bonus wang tunai yang akan di bank in pada anda pada 14hb. Kira pertengahan bulan la. Kiranyaaa anda yg bekerja tu macam dapat 2 gaji. Dan pada sesiapa dah sesak tengah bulan tu boleh tarik nafas legaaaa..

4) Hadiah lumayan pada yang rajin.

- Rajin cari downline. Rajin guide downline. Setiap pembelian dari downline, ada percentage juga dalam bonus anda. Ia merupakan hadiah dari Shaklee kerana sudi menyebarkan kebaikan Shaklee kepada orang ramai. Dan jangan tak percaya, hadiah Shaklee tu termasuk pergi melancong PERCUMA bersama KELUARGA dan elaun untuk beli kereta..Cashhhh.

Apa kaitan semua ni dengan PTPTN?.. Dengan menjadi ahli Shaklee yang aktif, pendapatan mesti bertambah. Kalau pandai urus duit, tak mustahil boleh byr PTPTN sekali jalan je. 

Too good to be true?..Kesemua Ana sebut kat atas tu tak berlaku sekelip mata sayang-sayang semua..Harusla ada usaha yang KONSISTEN setiap
masa. Kau ingat nak jadi kaya boleh goyang kaki je?? 

Kalau ada bisnes camtu tanpa TERSONTOT tolong pm Ana. Ana pun nak join pleassh..😆😆.

Pm pm 0132907540
 

No comments:

Post a Comment