Cabaran Berniaga Shaklee

Macam-macam cabaran Ana dalam buat Shaklee ni..
.
 
.
Yelah Shaklee ni kan produk kesihatan. Ana pula belajar engineering. Kapal terbang pulak tu. Takde kaitan dengan kesihatan atau medical-medical sikit pun kan. 
.
.
Tapi nak tak nak Ana kena la usaha sikit. Kena banyak membaca. Kena banyak join kelas. Online dan offline. Kadang-kadang tersilap faham, tapi nanti leader akan betulkan balik.
.
.
Cakap-cakap orang tu huishh banyak sungguh. Tapi bila borak-borak dengan leader, dieorang cakap biasa la tu.. Kalau kita tak buat apa-apa pun still ada orang berkata-kata juga..Janganlah sedih, jadikan ia pemangkin semangat.
.
.
Leader tu pun makan tahun nak naik macam tu kan. So Ana kena la sedar diri, berniaga ke, bekerja ke, semua ada turun naiknya.
.
.
Kalau nak kata Ana dah senang sebab Shaklee, memanglah Ana tipu. Tapi satu benda positif Ana perasan, rupanya ahli keluarga Ana ni ramai dah jadi ahli Shaklee. Sebelum ni dah stop
dari ambil Shaklee, mungkin sebab tak berapa faham produk. Tapi sejak dua menjak Ana share kebaikkan Shaklee ni kat facebook, mereka dah mula consume Shaklee semula. Walaupun guna ID sendiri beli.
.
.
So matlamat Ana nak sebarkan kebaikkan Shaklee tercapai lah. Semoga Allah kurniakan pahala untuk Ana, bila semua dah jaga kesihatan asbab tengok post-post Ana. Aminn
.
.
Seperti nasihat Prof Muhaya, salah satu tanda kita bersyukur adalah dengan menjaga badan yang Allah dah amanah kan pada kita ni.
.
.
Nikmat kesihatan adalah nikmat paling hebat sekali. Tapi ramai tak perasan. Perasan bila dah sakit je. Betul kan 😊.
.
.
#TsunamiShaklee
#LiveAmazing

No comments:

Post a Comment