Mengapakah Landmark Study itu penting?

Vitamin bukan ubat..
Vitamin bukan dicipta untuk merawat penyakit..
Tetapi vitamin adalah pelengkap kepada apa yang kita makan.
.
.
Contoh paling senang adalah Vitamin C. Sel kita perlukan vitamin C sebagai faktor bersama untuk proses protein kita makan menjadi collagen. Vitamin C yang diperlukan boleh jadi sehingga 5000mg. 
.
.
Sebab setiap orang perlukan vitamin C dengan kadar yang berbeza. Orang yang merokok lebih lagi perlukan vitamin C, sebab radikal bebas rokok tu buat badan susah nak serap vitamin C.
.
.
Tapi mampukah kita makan 2000mg vitamin c. Segelas orange jus hanya membekalkan lebih kurang 50-60mg vitamin C sahaja. Berapa cawan diperlukan nak lengkapkan sampai 2000mg?
.
.
Sebab tu lah hari ni amalan makan vitamin tu penting. Tapi, untuk makan vitamin setiap hari, pastikah kita vitamin tu selamat dengan amalan jangka masa panjang?
.
.
Di sinilah pentingnya #LandMarkStudy. Shaklee, Satu-satunya Company Vitamin yang hantar semua supplements nya untuk dikaji kesan akibat penggunaan masa panjang.
.
.
Dan to be fair, Landmark Study bukanlah dibuat oleh staff mereka sendiri. Tapi Shaklee hantar pada third party, iaitu sebuah university. Dan apa juga keputusannya, hasil kajian masih tetap di publish kan.
.
.
 
.
.
Bacalah..bacalah manuskrip kajian ini 
.
.
.
Tak cukup dengan itu. Landmark Study yang kedua juga dibuat. Untuk melihat bagaimana Jus Anti-Penuaan hasil ciptaan Shaklee, boleh membuatkan kita mendapatkan tua yang sihat.
.
.
.
.
Tanyakan, tanyakan pembekal vitamin anda, atau produk kesihatan anda, adakah dengan mengamalkan secara berterusan, tidak merosakkan badan anda.
.
.
Shaklee pilihan saya ❤.
.
#TsunamiShaklee
#LiveAmazing

 

No comments:

Post a Comment