Vivix adalah produk anti aging yang bagus dan terbukti dengan sains.

VIVIX ohhh VIVIX...

Apa ada dalam vivix? Ok hari ni Ana nak citer salah satu bahan dalam Vivix yang penuh dengan khasiat. Terutama dalam menghalang penuaan sel.

MUSCADINE GRAPES

Dalam banyak-banyak anggur, kenapa lah Shaklee memilih Muscadine Grape ni untuk diletakkan dalam Vivix?
.
.
 
.
.

Anggur Muscadine adalah salah satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih dari satu kromosom iaitu sebanyak 20 kromosom sedangkan anggur lain hanya mempunyai 19 kromosom. Saiznya sahaja adalah sebesar bola golf.
.
.

Ahli sains percaya kelebihan satu kromosom ini dapat mengukuhkan profil polyphenolnya. Salah satu khasiat yang ada dalam Anggur Muscadine adalah kandungan REVESRATROL yang tinggi 10 kali lebih dari WINE merah.
(sila research sikit apakah kebaikkan revesratrol ni)
.
.

Anggur Muscadine juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai didalam anggur jenis lain dan menunjukkan ciri-ciri anti-virus dan anti-bakteria dan anti-kanser.
.
.
Anggur Muscadine boleh menghentikan pertumbuhan sel kanser?
.
.
kajian dah dilakukan atas anggur Muscadine boleh menghentikan pertumbuhan sel kanser pada stage permulaan. Sapa nak kaji lebih tu boleh lah baca di sini 👇🏻
.
.


 
.
.
Dan adakah Vivix boleh memanjangkan telomere dalam sel manusia, seterusnya menghalang penuaan sel?
.
.
Ni Ana ada buat video aritu, tentang telomere DNA yang berperanan melindungi DNA, semakin menipis mengikut usia dan menyebabkan sel kita semakin 'sakit'.
.
Shaklee juga dah antar Vivix kepada Professor Elizabeth Blackburn, 

pemenang noble prize atas kejayaan beliau menjumpai telomerase untuk mengkaji kaitan perkaitan pengambilan vivix dan pemanjangan telomere.
.
.
tonton ucapannya di sini 👇🏻
.
.
.
.
Harga retail Vivix ni sebotol RM503.50. Mahal tak?
.

Memang mahal. tapi mahal itu adalah sesuatu yang sangat subjektif. Beg LV pun mahal. Kereta BMW pun mahal. Kualitinya camana pula kan?
.
.
Begitu jugalah Vivix. Nak buat kajian, nak bayar saintis, yang siap dapat noble prize. Nak dapatkan anggur organik terbaik. Nak jaga kualiti makmal, nak jaga semua..memang perlu kos. Malahan, kalau nak tahu sebiji anggur Muscadine boleh mencapai berat 100gm dan harga 100gm tu RM100 !!
.
.
So takkanla dalam sebotol Vivix ni ada 5 biji anggur je kan..tak logik tak logik..
.
.
 

Lepas tu jangan lupa juga..kalau sakit, kos hospital pun boleh tahan juga mahal..
(Ana tak cakap makan Vivix 100% tak sakit, sila jangan putar belit ayat Ana ye)
.
.
Pilihlah Shaklee, always worth for money 😊. Buatlah pilihan yang baik. Kita usaha Allah lah yang menentukan.
.
.
PROMO VIVIX JANUARY
- Beli 6 PERCUMA 1
- Beli 2 Diskaun 5%.
- Jadi ahli boleh jimat ratus-ratus. 



#TsunamiShaklee
#LiveAmazing
#ShakleeEffect
#PengedarShakleeKuantan

 

No comments:

Post a Comment