Cara Meningkat Networking Business

Bisness dan network memang takleh nak pisahkan..
Sebenarnya bukan bisness je. Semua kerjaya pun perlukan network. Mane ada kerja kita boleh buat sorang-sorang. Sebab tu Allah suruh jalinkan silaturrahim.
Bagus bila network ramai, macam-macam ilmu kita dapat. Tak kurang juga potensi network tu untuk convert jadi customer terus.
So camane kita nak kembangkan network bisness kita?
1) SENYUM.
perkara paling mudah nak buat. kalau muka tu dah nak marah je. Ingat ada orang tak tkot ke nak dtg dekat-dekat ngan kita?
.
2) RINGANKAN MULUT
cakap la apa sahaja. jangan tibe-tibe tanye kenapa awak banyak jerawat? kenapa awak gemuk sudah. ada banyak lagi soalan nak tanya. duk mana? kerja di mana?
.
3) RAIKAN PERBEZAAN PENDAPAT
Kita jual barang A, dia jual barang B. Kita cakap produk kita bagus. Dia pun cakap benda yang sama. Masing-masing ada kekuatan masing-masing. Jangan la nak bergaduh, nak menyampah-menyampah sebab kita jual benda yang berbeza. Dah kata berniaga 90% rezeki. Sampai bergaduh camana pulak rezeki nak masuk ye dok?
.
4) HADIRI KELAS/ AKTIVITI KELAB
sebenarnya nak nasihat bende ni, Ana pun rasa malu. Susahnya nak buat. Ada sajalah perkara berbangkit yang buat tak dapat pergi. Tapi memang betul lah, kalau pegi memang bertambah sangat kawan. Paling best kalau jumpa sekepala. Terus boleh rancang aktiviti bersama.
.
5) NETWORKING lah kerana Allah. Bila ikhlas pasti Allah bagi pahala, Allah tambahkan lagi rezeki. Kalau sebab bisnes je, lama-lama mesti orang pun nampak permainan kita. Network pun putus. Review pun tak best kan. Malaysia ni bukan besar sangat. Sekejap je dah sampai kisah kita merata-rata.
Hihihi..Jom bernetworking. Mana la tahu, satu hari nanti, ada masalah, ada kawan boleh tolong. Kan?
Nak masuk networking Shaklee wassap je Ana 013.290.7540 ye 😉

#TsunamiShaklee
#LiveAmazing
#ShakleeKuantan

No comments:

Post a Comment