Cara Menurunkan Paras Asid Urik

Assalamualaikum w.b.t..
“Ayah menderita gout berpuluh tahun. Pain killer dan ubat gout peneman setiap hari. Salah makan sikit je mesti gout datang. Jalan sampai memapah dinding.. :( ”
-Zarith Sofea-
Inilah luahan hati seorang anak yang sangat prihatin dengan penderitaan yang di alami oleh ayahnya. Mau tak sedih, berpuluh tahun sudah ayahnya menderita gout, nak main dengan cucu pun jadi kurang seronok bila gout datang..
image
Tapi kini tidak lagi.. Syukur!!! Apa yang zarith sofea ni dah buat untuk ayah dia??? Jom teruskan menyingkap rahsianya..
Apa itu Gout?
Gout adalah sejenis keradangan yang di sebabkan oleh pemgumpulan hablur asid urik pada sendi. Kebanyakkan gout menyerang golongan lelaki yang berusia 40 tahun ke atas. Kesannya memang amat menyakitkan dan biasanya menyerang satu sendi sahaja.
Bagaimana Gout Menyerang?
image
Gout berlaku apabila berlaku peningkatan asid urik dalam darah. Bila paras asid urid meningkat, ia akan menompok sesama sendiri. Kemudiannya membentuk hablur di antara sendi. Hablur inilah yang menyebabkan keradangan atau rasa sakit pada sendi sehingga nak berjalan pun susah.

Apakah Kesan Buruk Gout Jika Dibiarkan?
image
● Peningkatan asid urik yang tidak dikawal lama kelamaan boleh menyerang sendi-sendi yang lain.
● Kecacatan kekal pada sendi.
● Risiko untuk mendapat penyakit batu karang adalah tinggi.
● Boleh menjejaskan fungsi buah pinggang.
Sebelum kesemua kesan-kesan buruk di atas menyerang anda, ikhtiarkan sesuatu untuk merawat masalah gout yang semakin parah. Tak mustahil anda boleh BEBAS gout dengan Vivix Shaklee!

Bagaimana Vivix Bantu Pesakit Gout?
 

 Dalam kajian yang dimuatkan dalam Clinical Rheumatology, 2014 Nov 26, saintis mengkaji keberkesanan resveratrol(salah satu komponen terbesar vivix) dalam merawat gout. Dalam kajian itu tikus telah disuntik dengan bahan yang boleh meningkatkan asid urik di dalam darahnya.


Hasilnya ternyata RESVERATROL mampu MENCEGAH keradangan dan bengkak sendi yang disebabkan oleh gout. Malah resveratrol tersebut telah MENGURANGKAN paras asid urik yang tinggi kerana suntikan tadi. Patut lah sudah ramai yang tiada gout setelah mencuba vivix.
Nak dapatkan Vivix?
Hubungi Ana di 013-2907540
 

No comments:

Post a Comment