Kenapa Vivix boleh cepat pulihkan luka bersalin

Assalammualaikum.

Luka bersalin tak kira la luka c section atau normal memang memerlukan penjagaan rapi. Kalau dijaga dengan betul sebenarnya tak lama luka akan betul-betul baik dan kering. Hanya memakan masa 7 hari. Tapi sekiranya ada masalah berbangkit, tempoh masa untuk luka benar-benar sihat boleh jadi sehingga 2 bulan! (pengalaman Ana sendiri).

Antara punca luka lambat baik adalah:
  • Bergerak dengan laju terlalu kerap.
  • Sembelit yang teruk sehingga memerlukan tekanan tinggi untuk membuang air besar.
  • Kebersihan tidak dijaga di kawasan jahitan.
  • Jahitan yang tidak kemas atau lupa untuk 'dimatikan'?
  • Kekurangan nutrisi Zink dan Vitamin C dalam tubuh.
Luka yang tidak baik sehingga terbuka atau bernanah boleh menyebabkan jahitan perlu dibuka semula dan dicuci serta di jahit balik. Keadaan ini memang akan menakutkan kesemua para ibu juga boleh menyebabkan ibu stress atau meroyan.

Cadangan Ana,

  • persiapkanlah set kelengkapan berpantang yang mengandungi nutrisi cukup bagi melengkapkan keperluan nutrients dalam badan.
  • Bantuan suami amat-amatlah diperlukan semasa berpantang bagi mengelakkan ibu berpantang berjalan terlalu kerap. Kalau boleh perjalannya hanya perlu ulak alik ke toilet sahaja, selainnya perlu bantuan dari suami.
  • Jaga hygiene di tempat jahitan dengan betul, bersihkan dan lap kering-kering setiap kali selepeas ke tandas.
Selain mengambil multivitamin dan vitamin C juga pil kalsium semasa berpantang, Vivix juga merupakan supplement yang baik untuk di amalkan.

Vivix kaya antioksidan dan resveratrol yang boleh membantu pemulihan sel badan dengan cepat. Sama ada sel daging dan kulit yang dijahit atau dari segi tenaga, Vivix boleh membantu proses pemulihan ibu bersalin dengan lebih cepat.

Lebih meyakinkan apabila Vivix merupakan satu-satunya supplement yang mempunyai kajian dari ahli saintis bertauliah dunia untuk memastikan ianya selamat dan berkesan.

Ikuti kisah kajian tersebut di  
SINI


 

Nak dapatkan Vivix untuk berpantang?
Hubungi Ana di 013-2907540 atau email ke raihanazafril@gmail.com

No comments:

Post a Comment