OSTEMATRIX, pil kalsium untuk jaga tulang kita

Ini sambungan kisah osteoporosis di SINI.


Kita kan dah minum susu, dah makan goreng pisang cheese lagi, yougurt lagi, apsal nak tambah supplement?

Sebab maksimum pengambilan Calcium sehari adalah sehingga 1000mg calcium. Nak dapat 1000mg calcium ni at least kena minum 4 gelas susu tinggi kalsium.

 

Sikit je kan. 4 gelas je pun. Tapi kita kenalah ingat juga, dalam segelas susu tu ada juga lemak, yang boleh buat kita gemuk pulak. Nanti tulangnya sihat, tapi datang pula obesity. Tak ke naya..

Sebab tu la pengambilan supplement dah sangat-sangat popular dah sekarang. Keperluan nutrisi badan kita sebenarnya tinggi. Tapi kita tak mampu dah nak ambil dengan makanan je.

Pil kalsium juga perlulah di formula kan bersama-sama Vitamin D, Magnesium, Zink, Boron, Manganese dan Kuprum. Fungsi-fungsi dorang ni :-

☄️ Vitamin D
- meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meningkatkan ketumpatan tulang.

☄️ Magnesium
- menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau hempedu dan memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus.

☄️ Zinc, Boron, Manganes, Kuprum
- memelihara metabolisma kerangka dan menghalang artritis.


KENAPA KENA PILIH SUPPLEMENT JENAMA SHAKLEE ?


 


Sebab Shaklee satu-satunya syarikat supplement yang buat test untuk supplement dieorang.

Berlambak dah syarikat supplement dalam dunia ni, dan mengikut syarat FDA ( FDA ni macam KKM la dalam Malaysia) dekat US, produk-produk supplement a.k.a makanan tambahan, tak diwajibkan pun untuk dieorang buat test keberkesanan dan keselamatan produk dieorang.

Asalkan tak mengandungi produk terlarang, FDA akan luluskan untuk masuk pasaran US.

Tapi Shaklee, bersusah payah nak jugak hantar produk dieorang untuk di uji keberkesanan produk dia, susah tau nak buat test-test camni. Perlu masa, perlu tenaga, dan perlu duit banyakkk..Siap hantar ke University California lagi, nak uji selamat tak makan produk Shaklee selama bertahun-tahun.

Macam OSTEMATRIX ni sendiri, ada ujian Bioavailability lagi. Dan dalam masa 12 jam, pil ostematrix ni memang terserap sepenuhnya dalam badan kita. Takda la kita makan pastu buang-buang je kan.

So kenapalah kita nak pilih jugak supplement yang tak ada kajian tu dari yang terang dan bersuluh ada kajian cakap selamat dan berkesan ni kan?

Betul tak? Betul tak?

Hihi..macam Mak Jemah pulak bebel.
Oklah sapa nak dapatkan pil kalsium OSTEMATRIX boleh whatapps Ana k.


Bulan ni ada PROMOSI. Beli 6 Percuma 1. Atau beli 2 Diskaun 5%..macam biasa la diskaun Shaklee bagi..😁😁

#ShakleeKuantan
#PromosiOstematrix

 





No comments:

Post a Comment