Testimonial Ostematrix Shaklee untuk cramp kaki sewaktu mengandung


Masa mengandung, saya mengalami cramp kaki yang sangat kerap dan kuat. Sampai rasa annoying!

Saya minum susu, tapi masih ada cramp. Saya makan pil kalsium dari klinik kesihatan, dan juga beli dari farmasi, namun masih juga tiada perubahan.

Sampai lah saya cuba pil kalsium OSTEMATRIX dari Shaklee, selepas 3 hari ambil pil ostematrix, cramp masih ada, tapi consistency cramp tu tak sekuat dulu.
Selepas seminggu konsisten saya terus tak ada lagi kena cramp.

 

Alhamdulillah. Dan bila buat bacaan tambahan, Pil Ostematrix Shaklee ada ujian bioavailibility test, yang menguji kadar penyerapan ostematrix dalam badan kita.

Saya sebagai ahli farmasi, melihat graf dalam ujian bioavailibility test tu memang rasa happy sangat. Dalam masa 12 jam, pil kalsium Shaklee ni menyerap sepenuhnya ke dalam badan. Dan saya kagum sangat dengan Shaklee.

Sebab saya tahu nak buat segala ujian ni bukan senang. Makan masa dan sangat memerlukan wang yang banyak. Tapi dalam banyak-banyak syarikat farmaseutikal ada dalam dunia ni, yang dah untung billion-billion pun, hanya Shaklee je yang hantar supplement dia untuk diuji keselamatan dan juga keberkesanannya.

Padahal mengikut standard FDA ( sebuah badan macam KKM dalam Malaysia ) , tak perlu pun supplement a.k.a makanan tambahan diuji sebelum dipasarkan dalam US. Cukup sekadar tiada bahan larangan, dah konfem boleh jual.

Tapi Shaklee tak macam tu. Dia tak suka hanya claim itu ini. Tapi takde bukti. Sebab tu lah saya jatuh cinta dengan Shaklee. Sampai sekarang Shaklee memang pilihan saya. ❤

- Puan Suhaida.

Nak tengok graf ujian bioavailibility?

Klik di SINI

Nak dapatkan pil Ostematrix?
Hubungi Ana di 013-2907540

#ShakleeKuantan

 

No comments:

Post a Comment