SOYA MEMBANTU PESAKIT KENCING MANIS

  
Soya boleh bantu pesakit Kencing Manis.



.
.
Ape benda la Ana ni, hari-hari cerita pasal kencing manis. Well, sebenarnya penyakit kencing manis ni adalah penyakit paling common dalam dunia. Dan Malaysia juga la ofkos.
.
.
1 daripada 5 rakyat Malaysia merupakan pesakit kencing manis Jenis No 2. Dan once dah kena penyakit kencing manis ni, there is NO TURNING BACK. Sebab penyakit ni tak boleh dirawat. Pesakit hanya boleh mengawal pengambilan gula setiap hari.
.
.
Pesakit kencing manis selalu rasa letih. Sebab sel dalam badan mereka tidak boleh menyerap gula yang mereka dah makan. Gula kan penting untuk tenaga. Pintu-pintu dalam sel badan yang khas untuk membenarkan gula masuk, tak ada kunci. Kunci tu adalah hormon insulin. Jadi, kalau tak ada kunci, macam mana pintu nak bukak. Betul tak?
.
.
So, nak dapatkan tenaga untuk aktiviti hari-hari, badan terpaksa ambil dari lemak-lemak dalam badan. Perasan kan pesakit diabetes makin lama, makin kurus? Gula- gula yang ada dalam darah tu pula, badan akan cuba buang melalui air kencing. So selalulah pesakit kencing manis, asyik nak ke toilet je.
.
.
Tapi lama kelamaan, buah pinggang pun dah tak boleh nak proses gula banyak sangat tu. Gula tu lama-lama berkumpul dalam buah pinggang, dan rosakkan buah pinggang. Lat-last, takde la benda lain, Dialisis la jawabnya.
.
.
Bukanla Ana nak takot-takot kan korang semua, tapi ini memang fakta yang Ana terangkan dalam bahasa mudah faham. Benda-benda ni pula memang ada jadi dalam ahli keluarga atau kenalan kita kan?..Takkan tak sedih tengok mereka sakit macam tu..
.
.
So selain Vivix yang boleh turunkan paras gula dalam darah, ESP (protein soya) juga boleh membantu pesakit kencing manis. Ada macam-macam cara ia membantu, salah satunya, asid amino protein soya membantu prankreas untuk menghasilkan hormon insulin, mengurangkan rintangan badan terhadap insulin dan juga menggalakkan toleransi badan terhadap hormon insulin.
.
.
Bila insulin banyak, maka banyaklah pintu terbuka untuk membenarkan gula masuk dalam sel badan. 
.
.
Gambar kat bawah ni ada menerangkan lagi pelbagai khasiat ESP untuk bantu pesakit diabetes, khususnya. Kalau suka boleh like, comment atau share pada orang tersayang.
.
.
Nak dapatkan ESP, PM saje Ana oke. Whatapps di 013-2907540. Semoga korang dapat manfaat dari perkongsian Ana hari ni..caiooo..
.
.

















ANA 013-2907540

No comments:

Post a Comment