Bagaimana Nak Dapat Melancong Secara Percuma?

Assalammualaikum wbt..

 
Mottareno, Italy


Dulu akak kerja dengan industri penerbangan. Memang jadi trend semua staff penerbangan untuk pergi melancong setiap tahun. Destinasi luar negara, dalam negara semua ada. Bila dieorang balik. Mesti dieorang tunjuk gambar, cerita pengalaman di tempat orang, tak kurang juga yang bawak cenderamata, atau cekedis cekedis dari sana, bagi kami rasa..

Dalam hati, pehh terbakor weh. Semat dalam hati ni, kena kumpul duit, mesti nak pergi jugak. Sebab tu kadang-kadang geng kiteorang ni, sanggup tak beli baju baru, kasut baru, semata-mata nak g melancong. Ade sale ke ape, aduai ruginya rasa beli baju banyak-banyak, tapi pakai dalam Malaysia je. Hahaha..kronik sungguh masa tu. Tapi memang, sekali kita dah jejak negara orang, lagi-lagi yang tak sama musim macam negara kita, memang boleh addicted.

Nanti nak g lagi. Nanti nak g lagi. Nampak dunia ni luas betul. Setakat masalah sikit-sikit ni, apela sangat. Besar lagi dunia ni kita boleh explore. Sebab tu la kot, Allah suruh kita mengembara. Sebab bila kita nampak ciptaan Allah lagi besar, lagi cantik, baru la kita rasa alahai, masalah aku ni kecik sangat, aku ni duduk bawah tempurung sangat.


Ok ape kena mengena dengan Shaklee? 


Sebab Shaklee tawarkan ganjaran melancong untuk pengedar-pengedarnya yang superb. Dan ganjaran melancong tu, bukan la takat cecah2 amek gmba pastu balik je, tapi tawaran melancong dengan pakej 5 Bintang.

 
Kak Nurul Aziyana terpilih ke Jepun untuk tahun ini


Kita kalau pakai duit sendiri nak jalan, mesti nak cari yang paling bajet sekali. Yelah penat kumpul duit kan. Takkan nak habiskan sedebuk, banyak lagi benda kena beli, tapi kalau orang nak kasi secara PERCUMA, kau nak tolak ke? Nak? Nak?

Gile la kalau tolak. Hahaha..Itula yang bestnye pasal Shaklee ni. Kita kerja 10 tahun pun tak tentu lagi company kita nak bagi hadiah cmni tau..Tapi akak takde la janji bulan bintang sangat. Nak hadiah 6 Bintang, Kerja kena la 10 Bintang kan. Lainla kalau kite anak raja. Tu takyah cakap la..


Dan sementara nak capai ganjaran Shaklee tu, simpan dulu bonus Shaklee tu. Boleh la g melancong bajet-bajet sendiri dulu. Kalau dapat extra 1K pun dah cukup dah nak simpan sebulan 500 untuk melancong akhir tahun nanti kan. Palingggg best, korang boleh bawak keluarga sekali melancong dengan Shaklee ni. Bayangkan kalo semua adik beradik jadi ahli Shaklee, pastu mantop pulak tu, tak ke boleh buat percutian keluarga 5 Bintang.


Inilah impian akak, nak bawak satu keluarga travel dengan Shaklee. Lambat atau cepat. Akak pasti dapat. InsyaAllah..Aminn..


Sape kuat berangan cam akak boleh join sekaki. 
tekan link ini www.wasap.my/60132907540 atau email ke raihanazafril@gmail.com


Raihana Abdul Aziz
ID 1220093
Shaklee Independant Distributor Malaysia 
raihanazafril@gmail.com

No comments:

Post a Comment