"Kaki macam kena elektrik! " , Seksa Diserang Gout

Assalammualaikum wbt.

 

Sapa pernah kena gout, dia tahu la azabnya camana kan. Begitulah cakap-cakap orang yang kena gout ni. Memang serik. Seksanya hanya tuhan yang tahu. Mula-mula, badan jadi panas, macam nak demam, lepas tu jadi sejuk sampai boleh menggigil. Kaki berdenyut-denyut, sampai angin bertiub kat kaki pun boleh rasa sakit. Haa, bayangkanla kalau kita terpaksa menanggung sakit yang macam tu sekali.

Nak berjalan? Jangan haraplah, Nak ke toilet yang beberapa tapak pun takkan mampu. Memang akan terkencing kat situ jugak. Mana Ana tahu semua ni? Baru ni ayah mertua Ana kena. Tu pasal Ana tahu. Menangis-nangis dia. Sakit sangat tu. Sampai Ana pun rasa nak nangis. Tak sampai hati tengok orang tua nangis macam tu.

Once kena gout, memang takde ubat. Hanya ubat tahan sakit dan JAGA MAKAN jela lepas tu. Seafood dan daging merah memang harommmm. Kalau degil jugak, ha tahan je la akibatnya.

Ada beberapa lagi makanan orang kena gout ni malau boleh jangan makan terus. Korang boleh baca di SINI.

Di samping tu, yang kena gout tu, boleh la amalkan Vivix untuk kurangkan asid urik dalam badan. Resveratrol dalam Vivix insyaAllah boleh bantu proses pemulihan badan dari penyakit gout. Tapi kena ingat, Vivix ni bukan ubat, dia makanan tambahan bantu proses pemulihan, makan tetap kena jaga, dan Vivix pun perlu konsisten ambil tiap-tiap hari, lagi sangat-sangat bagus kalau berterusan sampai bila-bila.

Tak tahu apa tu Vivix? Boleh baca di SINI.

Ikuti testimoni salah seorang pesakit gout ni:

 

 

Nak dapatkan Vivix?

Hubungi Ana di 0132907540,
atau tekan link ini www.wasap.my/60132907540,
atau email ke raihanazafril@gmail.com



Raihana Abdul Aziz
Shaklee Independant Distributor Malaysia 
ID 1220093
raihanazafril@gmail.com

No comments:

Post a Comment