Resveraterol dan polifenol mengahalang aktiviti stress oksidasi dan stress radang.

Assalammualaikum wbt..

Ingat tak post pasal Oxidative Stress dulu? Pasal camana sel kita rosak akibat radikal bebas?? Dan kenapa kita kene makan makanan anti-oksidan banyak-banyak?Ingat tak? Ingat tak? 😊😊 Kalau tak ingat baca balik kat SINI  ye.

Ok hari ni Ana baru tahu yang makanan tinggi lemak, dan tinggi karbohidrat atau (High Fat High Carbohydrate - 
HFHC) tu juga boleh menyebabkan Oxidative Stress dan juga Inflammatory Stress.

 

image : google


Oxidative Stress - menyebabkan sel rosak.
Inflammatory Stress - radang dalam badan, (bengkak, merah, salur darah tersumbat, etc, etc)

Ada satu study di sponsor oleh Shaklee dan American Diabetes Association, nak tengok supplement resveraterol dan polifenol ni, boleh tak bantu mengurangkan risiko Oxidative Stres dan Inflammatory Stress ni.

Mereka ambil subjek 10 orang dewasa yang sihat walafiat, berat badan normal, tak merokok, umur 37 hingga ke 41 tahun untuk diberikan makanan tinggi karbohidrat dan tinggi lemak. Vivix juga diberi pada kesemua subjek. Lepas tu, sample darah dieorang di ambil untuk tengok spesis Oxygen yang reaktif ni meningkat ke, menurun ke atau statik (tak ada kesan pape) je dalam darah tu lepas makan Vivix.

Ternyata, dengan mengamalkan Vivix, level spesis oksigen yang reaktif ni turun dengan sangat banyak. So elok la kan ambil Vivix ni hari-hari..😄

Makanan kita kat sini tinggi lemak dan karbohidrat. Dan jujur je lah, makanan goreng tu memang sedap pun. Rasa tak lengkap kalau tak makan makanan bergoreng sekali sehari. Jadi semua jangan la ragu-ragu nak beli Vivix oke. Vivix ni pati buah paling eksklusif untuk badan kita. Dah la dibuat dari buah yang mahal, tinggi kualiti, makanan sunnah pulak tu..Anggur kan makanan sunnah.

Lepas tu Vivix ni dikaji dengan teliti dan baik sekali, semua yang pakar dan terbaik semua ada turut serta sekali..
Eh eh, manuskrip kajian ada di bawah ni ya.Baca la..Membaca kan jambatan ilmu..😉

.

Nak dapatkan Vivix untuk orang tersayang?
Tekan link ini www.wasap.my/60132907540 atau email ke raihanazafril@gmail.com



No comments:

Post a Comment