Set Kulit Cantik Shaklee | Cantikkan kulit muka di hari raya ini.

Assalammualaikum wbt.

Kecantikkan sebenar adalah kecantikkan dari dalam. Kecantikkan fizikal, atau pun kecantikkan rohani, ditentukan oleh segala sistem di dalam badan.

Orang yang nampak yakin adalah orang positif. Dan yakin itu juga adalah satu kecantikkan. Begitu jugalah kecantikkan kulit muka yang sebenar. Untuk mendapatkan kulit muka yang cantik, keperluan nutrisi haruslah mencukupi. 

Bila sel badan kita mendapat zat yang cukup, segala organ akan melakukan fungsi dengan lebih baik. Segala toksin dapat dikeluarkan. Dan pembinaan sel kulit yang sihat akan lebih sempurna.


Apakah nutrisi-nutrisi tersebut..?| Protein |

- asid amino adalah asas pembinaan protein dalam badan kita. Kulit muka sendiri adalah protein. Sekiranya keperluan asid amino yang kita ambil cukup, pembinaan kulit yang sihat dan anjal akan dibuat dengan lebih baik.
Energy Soy Protein ( ESP ) adalah sumber asid amino perlu yang lengkap untuk badan kita. Tiada lemak, dan index glisemik yang rendah amat sesuai untuk mereka yang ingin kurus atau untuk pesakit diabetes. Juga sebagai sumber tenaga 😊.


| Vitamin C |

Vitamin C bukan sahaja penting dalam pembinaan imuniti badan yang kuat. Tetapi ia juga adalah faktor penting dalam pembinaan kolagen dalam badan. Sekiranya pengambilan Vitamin C tidak cukup, kolagen tidak dapat dihasilkan dan lebih mudahkah kulit hilang keanjalannya.


| B-Complex |

B-complex penting untuk menukarkan makanan kepada tenaga. Proses pengangkutan asid amino dan segala nutrient lain ke seleruh badan memerlukan vitamin B. Ia juga menjaga kesihatan saraf dalam badan untuk memastikan peredaraan darah lebih lancar. Sekiranya peredaran darah lancar hingga ke kulit muka, bukanlah segala nutrient dan oksigen akan sampai ke sel kulit muka dengan lebih efektif ?


| Vitamin E |

Untuk lelaki, vitamin E sangat penting dalam menjaga kesihatan sperma dan kesihatan kardiovaskukar. Tapi sebenarnya Vitamin E juga sangat diperlukan dalam menghasilkan sel kulit baru. Parut-parut akan mudah pudar dan kulit nampak lebih berseri.Jom lihat apa kata mereka yang dah konsisten mengamalkan vitamin-vitamin dalam Set Kulit Cantik Shaklee. Jom amalkan Shaklee. Shaklee dijamin selamat dan berkesan. Bukan hanya sebagai tagline, tetapi ia mempunyai Landmark Study untuk memastikkan ia berkesan dan selamat. Dijamin semulajadi dan tiada kesan negatif pada masa jangka panjang. InsyaAllah 😊


Nak dapatkan Set Kulit Cantik Shaklee?
Hubungi Ana di talian berikut;atau terus email ke raihanazafril@gmail.com


 

No comments:

Post a Comment