Si "Anti-Shaklee" yang memberiku aku pengajaran dan pelajaran.

Assalammualaikum wbt.

 


Baru ni Ana promote Shaklee pada sorang sahabat. Berniaga macam ni la. Kita kena tebalkan muka contact orang. Rezeki kene cari kan. Mana boleh duduk je rezeki masuk.

Tapi rupanya sahabat Ana 'anti' Shaklee..hihi..maybe bukan anti la. tapi belum terbuka hati. Belum dapat #ShakleeEffects agaknya. Bila saya cerita kat dia pasal Shaklee, dia kutuk habis-habisan. Lepas tu cakap dia pernah makan Shaklee, tak berkesan langsung..bla bla bla bla..
(macam kisah saya je dulu 😅).

Masa tu Ana sedih. Rejection kan. Mesti kita sedih. Tapi control je la..tanya lagi ko beli apa? Makan camane? Ape efek ko makan tu..Jadi camana..Yelah supplement ni setiap orang lain2 efek dia. Dose pun tak sama. Macam Ana citer pasal alfalfa aritu..Ade orang boleh makan 30 tapi Ana makan 3 biji je boleh..

Mentor Ana cakap, berniaga ni, kalau boleh hadapi rejection, mesti boleh success. Kan Allah bagi bila kita bersedia. Ni semua sesi nak bagi kita bersedia la ni..Ana pun bersangka baik je..Ada sebab la ni Allah temukan Ana dengan dia. Tup tup, 2-3 hari lepas tu, ada customer datang, order benda yang sama dengan sahabat Ana beli aritu..
Ana syukurnya lah..Yelah, disebabkan Allah temukan dia dengan Ana,  Ana lebih tahu nak bagi consultation cara pemakanan yang sesuai..Macam awak boleh makan maksimum banyak ni, tapi mungkin badan awak tak tahan kene efek macam ni, so bila jadi camtu awak mula kan sikit dulu, nanti tambah camni, camni..

Haa..baru la macam pro sikit kan. Ade pengalaman giteww..Hihihi..sujud syukur Ana..Alhamdulillah..

 

Hidup ni kadang-kadang kita jumpa dengan orang yang baik dengan kita. Kadang-kadang, kita jumpa dengan orang yang menyentapkan kita..Tapi percayalah Allah datangkan mereka untuk bagi kita sesuatu.

Untuk kita belajar sesuatu. Jadi sentiasa bersangka baik dengan Allah. Kita sedih pun, kita kene sentiasa bersyukur. Kira segala rahmat yang kita dapat. Sebab bila kita bersyukur, Allah beri kita bahagia..

Raihana Abdul Aziz
Shaklee Independant Distributor Malaysia 
ID 1220093
raihanazafril@gmail.com

No comments:

Post a Comment