SET DETOX SHAKLEE BY ANA

Assalammualaikum wbt.



Adakah anda mengalami masalah berikut?
- Anda makan macam biaseeee je, macam waktu bujang-bujang dulu, tapi badan tetap naik bagai di pam-pam?

- Anda selalu sangat nak mengidam makanan manis, tapi tak pregnant pun.
- Hari-hari anda rasa lemau, asyik-asyik nak tidur, badan tak berdaya saje.
- Badan penuh berangin, makan halia banyak-banyak pun tak jalan, perut sebu, kepala sampai migrain.

Jika jawapannya YA kepada semua soalan di atas, tiba lah masanya untuk anda DETOX.

| Kenapa Kena Detox? |
Dalam badan kita ada organ-organ yang berfungsi untuk membuang toksin yang masuk melalui makanan, udara, air, dan proses dalam badan kita sendiri yang juga ada yang menghasilkan toksin.
Organ-organ tersebut adalah:

👉🏻 PARU-PARU
paru-paru menapis segala gas yang masuk dalam badan kita. terutamanya gas karbon dioksida. yang kira akan keluarkan semasa bernafas.
👉🏻 HATI
organ paling utama dalam proses detok badan. Ia menapis segala jenis toksin dan membantu penyerapan lemak ke dalam badan.
👉🏻 KULIT
bahan buangan yang tak diperlukan akan keluar melalui peluh melalui kelenjar peluh.

👉🏻 BUAH PINGGANG
air berlebihan dan juga bahan buangan yang larut air akan ditapis di buah pinggang dan dibuang sebagai air kencing.
👉🏻 SISTEM PENGHADAMAN
usus kecil dan besar mengeluarkan bahan buangan dalam bentuk najis.
Hebatkan ciptaan dalam badan kita ni? SubhanAllah. Jadi organ sendiri dah menjalankan proses detox. Apsal nak buat program detox lagi? Adakah ini semua karut marut??


Malang sungguh, kehidupan kita masa kini penuh dengan pencemaran. Asap rokok. Asap kenderaan. Pokok pun dah banyak kene tebang. Kilang berlambak-lambak naik. Makanan pula ada pengawet, perwarna tiruan, racun serangga, air yang tercemar, dan gaya hidup kita yang tak berapa nak sihat ni, duduk dalam aircond je, menyebabkan toksin berkumpul banyak dalam badan.

Toksin yang banyak ni lama-lama akan membebankan badan kita, dan menyebabkan organ kita menjadi penat nak jalan kan fungsi dia.Di tambah pula dengan makanan yang kita ambil nutrisi nya tak cukup, sel-sel dalam organ tak dapat tenaga yang cukup untuk bekerja sepanjang hari.

Lama-lama toksin semakin banyak terkumpul dalam badan, dan semakin lama toksin tu merosakkan badan kita. Sebab tu la makan sikit, tapi berat badan makin banyak, jerawat kat badan pun makin bertambah, susah nak membuang, ada yang makin semput, tak lupa juga kulit muka yang semakin kusam.



| MARI DETOX BERSAMA SHAKLEE |


Sebagai syarikat supplement No 1 di dunia, Shaklee dengan ini memperkenalkan Program Detox dengan cara Shaklee.

Dengan bantuan supplemen Shaklee, organ detox kita akan lebih kuat, lebih energetik, dan proses detok semulajadi badan akan lebih berkesan. Nutrient juga akan diserap dengan lebih sempurna sekiranya organ detox berfungsi secara optimum.

Antara kesan selepas Detox Shaklee;

- Berat badan berkurangan

- Kolon/ Usus yang lebih sihat

- Bertenaga

- Kurang mengidamkan makanan manis

- Kulit yang cantik

- Hati yang lebih sihat

- Tidur lebih berkualiti

- Immune badan yang lebih kuat


Jadi apakah vitamin yang ada dalam Set Detox Shaklee ni dan apakah fungsi mereka?
Mari kita lihat gambar di bawah
Detok Shaklee by Ana



| APA KATA MEREKA YANG DAH MENCUBA? |

Jom tonton video ini untuk melihat kesan Detox kepada En Fahmy.
Bersedia untuk menukar hidup anda? Dapatkan Set Detox Shaklee anda hari ini.




25 comments:

  1. May I know the contents of this product? Is it a complete vegetarian one?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yerp it s completely vegetarian. made from herbs, fruits and vegetables. you can whatapps me for further inquiries 0132907540 (^_^)

      Delete
  2. Supplements - tak kira brand apa - are a great strategy utk sesiapa yang memang takde masa utk maintain an ideal diet. It's hard to prioritize nutrition when you're busy with work and family sometimes! Thanks for sharing!

    Love,
    Adriana
    http://www.adrianathani.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. i think you should read this https://eanaaziz.blogspot.my/2017/05/makan-vitamin-hanya-membazir-duit.html?showComment=1503890647833#c5279258289559146749

      Delete
  3. Yup. Shaklee has its own platform in the market these days but yet ramai lagi tak tahu kebaikan dia. Thank you for sharing!

    ReplyDelete
  4. I also am on a detox programme now and then. Sudah ada set detox, from Unicity.

    ReplyDelete
  5. This is very informative, thank you for sharing. I should detox soon!

    ReplyDelete
  6. Currently am enjoying the moringa supplements and also for detox. Its good and economical :)

    ReplyDelete
  7. detox ni sgt best , to remove toxic in the body. Sbab enviroment , makanan semua chemical banyak. Detox ni kena ambik utk kesihatan kita.!!!

    ReplyDelete
  8. Great info. Selalu minum green tea je for detox

    ReplyDelete
  9. Teringin nak cuba shaklee ni, especuially Vivix, tapi pricey sangat untuk student -.-

    ReplyDelete
  10. I believe in detoxing.. we need to try it.. thanks for the recommendation

    ReplyDelete
  11. Thanks for sharing. I always consume green tea and lemon for detox.

    ReplyDelete
  12. Haven't tried this but it looks promising. Will recommend this to my parents. Thanks for sharing!

    ReplyDelete
  13. make detox a daily good habit.. for healthy lifestyle! - Racheal

    ReplyDelete