Buah Yang Membantu Menurunkan Kolesterol dan Darah Tinggi.

Assalammualaikum wbt.

Selalunya, kita akan rasa macam happy bila feedback datang dari kawan-kawan sendiri kan..Someone we know la maksudnya. So ceritanya one of my junior ni dulu pun cam tak cayer je dengan supplement + Vivix sume ni..

But for the sake of nak tengok ayah dia sihat. He tried jugak la Vivix ni .Buy from sideline which is kawan jugak dekat kolej dulu. Ingat dia citer "Aku cuba je la..sian kat ayah..lama sangat dah tanghung sakit “

After 3 bottles of Vivix, now he repeat order lagi 2 botol..sebab happy darah tinggi dan kolesterol ayah dia alhamdulillah dah kembali ke paras normal. Dan dia pun dah nak ambil Vivix jugak. Mungkin dah mula ada kesedaran untuk jaga kesihatan.

Gambar kat bawah ni adalah screenshot perbualan mereka dalam whatsApp :





| Apa Ada Dalam Vivix Ni ? |

Ana rasa ramai pun dah tahu anggur tu makanan sunnah kan?

Anggur merah atau anggur ungu memang terbukti oleh sains penuh dengan khasiat.

Apa yang ada dalam anggur ni yang membuatkan ianya berkhasiat sangat tu?

Keywordnya adalah RESVERATROL
Sehingga ke hari ini, para saintis masih lagi mengkaji kebaikkan Resveratrol ni kepada manusia.

Ada kajian yang telah terbukti, manakala ada juga yang masih dalam penyiasatan.

Dan apa yang lebih menarik adalah dalam Vivix bukan sahaja ada kandungan resveratrol dari anggur merah, tetapi ia juga tinggi dengan kandungan POLIFENOL dari bahan lain hasil kajian saintis Shaklee.

Bahan-bahan dalam Vivix ada dalam gambar di bawah ni ya:






Selain menurunkan kolesterol dan darah tinggi, antara khasiat resveratrol dan polifenol juga adalah :

1) MENURUNKAN BERAT BADAN
  • Kajian diketuai oleh Marry Anne DellaFera , PhD di University of Georgia mendapati gabungan resveratrol dan isoflavones mampu membantu menurunkan berat badan dengan cara mengurangkan kadar penyerapan lemak oleh sel badan sebanyak 130%.
  • Ia juga sangat baik untuk meningkatkan taraf metabolisma.

2) MELINDUNGI JANTUNG
  • Kajian mendapati, resveratrol dan polifenol mampu mencairkan darah dan memudahkan darah untuk mengalir dalam saluran darah. Resveratrol dan polifenol juga 'merehatkan' saluran darah, membuatkan diameternya lebih besar seterusnya menurunkan tekanan darah. 
  • Diameter yang besar juga memudahkan lebih banyak kuantiti darah yang mengalir dan ini meningkatkan penyerapan oksigen ke dalam sel.
  • Ia juga menghalang dari penyakit jantung.

3) MENJAGA OTAK
  • Penyakit-penyakit berkaitan otak seperti Alzheimer dapat dielakkan dengan pengamalan resveratrol dan polifenol kerana ia menghalang radikal bebas dari merosakkan otak.
  • Kajian tersebut telah dibuktikan oleh University of Switzerland.
  • Eksperimen di British telah mengkaji kesan resveratrol dalam menguatkan ingatan. 200 pelajar telah diberikan resveratrol dan polifenol dan mereka mendapati kadar darah yang di salurkan kepada otak meningkat sebanyak 200%.

4) MELINDUNGI KULIT DARI KANSER
  • Resveratrol dan polifenol mampu melindungi kulit dari kanser dengan membaiki sel yang telah rosak akibat terkena sinaran UV.

5) MELINDUNGI BADAN DARI RADIASI
  • Sekiranya pesakit kanser menjalan rawatan yang mendedahkan diri mereka kepada radiasi, resveratrol dan polifenol juga dapat melindungi dan merawat sel yang rerkena sinaran radiasi tersebut.

6) MELAWAN DIABETES
  • Menurut Albert Einstein Collage of Medicine, resveratol dan polifenol juga boleh menurunkan paras gula dalam darah sehingga 10%.

7) MENGURANGKAN INFLAMASI
  • Dengan mengurangkan inflamasi dalam badan, penyakit jantung dan penyakit goutt juga boleh dibantu dengan mengamalkan resveratrol.

8) MENYOKONG PEMULIHAN OTOT
  • sebagai anti-oksidan, urik asid dan toksin dapat dibuang dari badan dan menyokong pemulihan otot.

Kajian spesifik untuk Vivix juga boleh dibaca dalam portal Shaklee dengan menekan link di bawah :




Just keep it mind, kalau ada penyakit please jangan tinggal ubat. Palau mana-mana seller Shaklee suh jangan makan ubat makan Shaklee je jangan beli kat dia oke..

Sekiranya korang nak dapatkan Vivix, boleh terus tekan pada gambar di bawah.




Tetapi itu hanya yang inginkan sebotol Vivix sahaja dengan harga retail. Jika korang beli 2 botol, korang akan dapat keahlian Shaklee secara PERCUMA . Ini bermaksud

  • pembelian terus dengan harga AHLI (jimat RM100+)
  • certified Shaklee Independant Distributor
  • Dapat point dengan setiap pembelian produk Shaklee.
  • Layak menerima cash bonus pada setiap pertengahan bulan.
  • Layak kumpul point untuk pergi melancong secara PERCUMA tau! Baca di SINI

with term and condition.

Untuk keahlian, korang perlu Whatapps Ana di talian 0132907540 bagi mendapatkan data dan maklumat untuk isian borang keahlian ya. 

Live Health with Shaklee ❤️



No comments:

Post a Comment