Mop dan Pencuci Serbaguna Paling Praktikal Di Abad Ini.

Assalammualaikum wbt..

Ana rasa mop rumah adalah kerja plaing berat dalam dunia ni. Haha. Over tak wei.
Apa taknya, mop tu dah la berselirat-lirat, pastu setiap kali nak mop kena sediakan baldi untuk letak air sabun. Berat pulak bila nak angkut ke mana-mana.

Paling gak bestttt. Mop tu selaluuulah tersangkut segala mak nenek rambut, habuk kat dalam tu. Maksudnya, kalau kita tak cuci betul-betul lepas guna, Nanti next time kita mop rumah bertambah sakit mata sebab banyak rambut dan habuk tertinggal lepas mengemop..Kena la sapu atau vacuum sekali lagi.

Sapa setuju dengan Ana sila angkat tangan 🙋🏼. Yeayy..ada geng....



Nak dijadikan cerita, baru ni Ana sesaje masuk DIY kat depan umah ni. Boring-boringkan. Pastu lepas belek-belek mop ni. Rasa macam nak beli je pulak. Tanpa pikir panjang Ana pun bayar je la..Bawak balik rumah.
Yang Besttnye...Sejak beli mop ni, proses mengemop rumah dah makin mudah..Tak menyesal beli mop ni..

Kain lap die tu nipis je..mudah nak cabut dan basuh..tak macam mop biasa..punya tebal  segala mak nenek rambut habuk pun boleh lekat..Kalau malas sangat memang Ana rendam je kain tu semalaman..pastu masukkan dalam washing machine..kihkihkih..senang kan?

Lagi satu best sebab ada bekas untuk letak air tu..so tak payah la nak angkut2 baldi untuk celup2 air sabun bila mengemop kan. Ada lever nanti kita picit air sabun tu akan disemburkan. So takda Ana nak jerit-jerit kat anak dah, “Rua!! Jangan main air sabun tu!!!” - Anak kecik Ana tu pantang nampak baldi isi air.

Penuhkan je bekas air tu, pastu letak setitik pencuci serbaguna Basic H. Setitik je..takyah banyak2..dah bersih cun dah lantai umah korang..

Basic H tu boleh guna untuk apa sahaja ye, basuh toilet, basuh kereta, lap tingkap..u name it. Lagipun ia sgt safe lagi-lagi kalau ada baby yang tengah sibuk jilat-jilat lantai tu..takde bahan merbahaya tau. Pastu kan kalau korang tengok video bawah ni, seorang SID dari US ni cerita la, bagaimana dieorang menyelamatkan tasik kat rumah dieorang tu, dengan bertukar pada pencuci serbaguna Shaklee ni.



Haa. Baguskan. Sangat selamat sampai boleh manjaga alam sekitar giteww..




Ok kesimpulannya, mop tu boleh beli kat kedai DIY..Basic H tu pulak korang beli kat Ana ye..Tekan je gambar kat bawah ni. Nanti korang akan masuk portal Shaklee, dan boleh beli terus.



Tapi kalau nak harga ahli yang jauhh lebih murah, boleh jadi ahli Shaklee. Just whatapps Ana 0132907540, atau tinggal no telefon kat komen pun boleh. dan Ana akan uruskan pendaftaran korang nanti oke.

Bye semuaaa..Healthy Living With Shaklee ❤️.




Saya merupakan pengedar Shaklee  bebas yang sah di bawah naungan Shaklee Malaysia. 
No ID saya 1220093. Dan saya menawarkan khidmat penghantaran di sekitar kawasan Kuantan, Pahang. Tidak lupa juga perkhidmatan post di seluruh Malaysia.

14 comments:

  1. Saya pun tak suka mop - beli yang electric steam mop maka senang sket kerja mop sekarang

    ReplyDelete
  2. Mop nie macam best jer. I masih guna mop tradisional yg kena angkat baldi. :(

    xx
    Puiyeesss

    ReplyDelete
  3. looks like the perfect product for a cleaner floor.. I'm interested in that mop too!

    ReplyDelete
  4. Nice mop I need to give this a try cause I mop everyday letih la!

    ReplyDelete
  5. wahhhh this mop looks like it will come in handy and it will save time!

    ReplyDelete
  6. Looks like a very advanced mop! I am still using the old type, that's why malas to mop.

    ReplyDelete
  7. But mopping floor is a kind of exercise (although i seldom do it LOL)

    ReplyDelete
  8. best lah ni... nak try check tengok... kalau mampu milik nanti nak beli satu juga

    ReplyDelete
  9. Interesting product and very useful for cleaning. Thanks for your review :)

    ReplyDelete
  10. things are getting better and this mop so useful right

    ReplyDelete
  11. i think with this mop i will very rajin mop my house ~ so useful post~

    ReplyDelete
  12. Mop ini macam senang diguna.Nak juga satu.

    ReplyDelete
  13. I love that it can be multi use! So functional and easy to use =)

    ReplyDelete
  14. This is very useful for the house, I will check it out.

    ReplyDelete