Testimoni Vitamin C Shaklee Untuk Kulit

Assalammualaikum wbt.




Jerawat memang normal. Bila muka kita sedikit berminyak. Bakteria yang ada pada lapisan kulit kita akan berkumpul di kawasan minyak tersebut, nanti menyebabkan keradangan. Bengkak dan bernanah. ** Testimoni Vitamin C Shaklee Untuk Kulit

Selalunya kulit akan sedikit berminyak waktu kita mengalami datang bulan. Perubahan hormon menggalakkan kelenjar minyak pada muka kita sedikit aktif. Jadi biasalah kalau datang period jerawat pun makin banyak.

Tapi apa yang merisaukan kalau jerawat terjadi sepanjang masa. Besar-besar dan memenuhi kawasan muka kita. Pastilah keyakinan diri kita pun akan menurun. Dan lebih teruk lagi jika mengganggu aktiviti harian kita

Vitamin C Terdapat Di lapisan Kulit.

Tahukah anda Vitamin C adalah vitamin yang paling banyak ditemui dalam lapisan luar dan dalam kulit kita? Ia ini memang BENAR.

Fungsi vitamin C adalah sebagai anti-oksidan yang akan melawan radikal bebas daripada menyerang sel dalam badan kita. Termasuklah sel kulit. 

Sinar UV, asap rokok, bahan kimia berbahaya adalah contoh radikal bebas yang masuk ke dalam badan kita. Dengan vitamin C, kesan kerosakkan pada badan akan dapat dikurangkan.

Vitamin C juga adalah salah satu faktor bersama yang diperlukan untuk membina kolagen dalam kulit. Kolagen penting dalam mengekalkan ciri elastik pada kulit dan mengelakkan ia daripada berkedut.

Pengambilan vitamin C yang cukup akan membuatkan badan lebih sihat dan kulit muka akan lebih cantik.

sumber : SlidePlayer.com

Berapakah Nilai Vitamin C Diperlukan Oleh Badan?

Nilai vitamin C untuk setiap orang adalah berbeza. Orang yang sedang sakit memerlukan lebih banyak vitamin C daripada orang yang sihat. Begitu juga kes nya kepada orang yang mempunyai kulit bermasalah.

Nilai standard yang diberikan oleh pakar pemakanan adalah sebanyak 1000mg. Untuk
mendapatkan 1000mg vitamin C, anda perlukan sekurang-kurangnya 7 biji oren.

Testimoni Pengguna Vitamin C Shaklee.

Sebagai penjual vitamin Shaklee, dan pengguna sendiri, amalan vitamin C Shaklee memang banyak memberikan kesan positif pada diri saya.

Imun badan lebih kuat, jerawat susah nak timbul dan paling best, disebabkan menyusu badan anak juga mempunyai antibodi yang lebih tinggi. Jauh berbeza dengan anak yang pertama.

Begitu juga rakan-rakan dan customer yang sangat konsisten mengamalkan vitamin C Shaklee. Ada juga mengamalkan vitamin yang lain-lain.

Vitamin bukan seperti ubat tau. Kesannya tak akan dapat sekelip mata tetapi ia memerlukan masa untuk berkesan. KONSISTEN is the key.

Jom kita lihat testimoni di bawah: 










Kenapa Vitamin C Shaklee?


#1 KHASIAT SEPERTI 7 BIJI OREN

Makan sebiji pil Vitamin C Shaklee, khasiatnya seperti makan 7 biji oren. Betul ni..tak ke seksa perut tu nanti duk ulang alik pg toilet. Tapi dengan Shaklee, tak payah kupas2 buah. Dapat khasiat maksimum :)


#2 SUSTAINED RELEASE FORMULA


Adakah anda tahu apa maksud sustained release??..Sustained release tu maksudnya vitamin ini telah pun di formulakan supaya ianya dilepaskan secara perlahan dalam badan kita. Supaya badan dapat menyerap vitamin C dengan semaksimum mungkin, dan kurang la vitamin yang dibazirkan. Kadar pelepasan vitamin tu adalah bersamaan 1.5 biji oren setiap 1 jam selama 5 jam.



#3 ADA BIOFLAVONOIDS

Tahu tak? Vitamin C Shaklee juga adalah gabungan bioflavonoids complex dari  3 jenis Citrus : LEMON, ORANGE and GRAPEFRUIT.

Apa fungsi bioflavonoids ni? 

la adalah kawan baik bagi semua anti-oxidant. bioflavanoids akan melindungi vitamin c dari teroksida atau bahasa senang paham nye melindungi dari rosak, jadi lebih banyak la vitamin c boleh diserap oleh badan kita.

#4 JIMAT SANGAT



Jimat jimat jimat. Satu botol Shaklee Vitamin C mempunyai 180 biji pil di dalamnya. Sebiji sahaja sudah memadai bagi yang hanya nak maintain kandungan vitamin c dalam badan. Jadi ini bermakna dengan satu harga, anda boleh mendapatkan supplement vitamin C berterusan selama 6 Bulan. Setahun beli 2 kali    je.





Anda nak beli Vitamin C Shaklee?
Atau nak beli SET KECANTIKKAN KULIT SHAKLEE?

Whatapps saya dengan menekan gambar di bawah (tanpa save no):





Hai, saya Raihana. Saya merupakan pengedar Shaklee  bebas yang sah di bawah naungan Shaklee Malaysia. 
No ID saya 1220093. Dan saya menawarkan khidmat penghantaran di sekitar kawasan Kuantan, Pahang. Tidak lupa juga perkhidmatan post di seluruh Malaysia.

3 comments:

  1. Ye... Aku pun bila period, jerawat seronok naik tapi makan vitamin C ni jerawat tak tinggal lama... Hilang lepas abis period... Saya suka saya suka...

    ReplyDelete
  2. klu period leh amik vitamin c ke?

    ReplyDelete
  3. ostematrix leh amik x masa period

    ReplyDelete